Decontaminarea camerelor curate

Decontaminarea reprezinta procesul de realizare a curateniei , prin intermediul caruia se indeparteaza din Camera Curata contaminarea rezultata in urma procesului de productie sau cea generata de operatorii umani.

Aceasta contaminare se depune pe peretii, tavanul si pardoseala Camerei Curate precum si pe utilajele si aparatele din interior si care prin acumulare si reantrenare in fluxul de aer poate cauza probleme serioase.

Realizarea decontaminarii se face de operatorii de Camera Curata. Ea se va executa la sfarsitul programului de lucru sau cu cel putin doua ore inaintea inceperii programului de lucru.

Decontaminarea se va realiza cu accesorii speciale pentru Camera Curata si anume; aspirator pentru Camera Curata, lavete, solutii pentru spalat ultrafiltrate, solutii ultrafiltrate sterilizante sau bacteriostatice, roll lipicioc.

Curatenia se va face periodic, dand atentie tuturor detaliilor. Ea se va realiza " partial "- doar in zona de lucru si pe jos sau " general " pornind de la tavan pana la pardosela.

Programul de realizare a curateniei va fi respectat intocmai: